Curiositats

25/10/12


LIBRE DE 1001 CURIOSITATS DE BARCELONA


Aquest llibre ens podria servir d'ajuda, tot i que no és del tot el que busquem, però l'utilitzarem per informar-nos.1001 curiositats de Barcelona
Silvia Suárez i  Anna-Priscilla Margriñà.
Robin Book
Pàgines: 264
La periodista Anna-Priscila Magriñà i la filòloga Silvia Suárez,ens descobreixen a ’1.001 curiositats de Barcelona’, històries, anecdotes, llegendes  i fets curiosos de Barcelona.
La ciutat de Barcelona té més de 5.000 noms de carrers, places, avingudes i passatges, vuit d’elles tenen una sola lletra, i 179 estan dedicats a sants i santes.
El carrer dels petons de Barcelona rep aquest nom perquè era l’últim lloc on els condemnats a la forca podien fer el seu últim petó a familiars i amics.
Durant molt de temps els barcelonins van creure que la ciutat acollia l’edifici més alt del món. Es tractava del mirador del rei Martí, una torre de cinc pisos construïda al 1555.
1001 curiositats de Barcelona  també ens desvetlla que La catedral de Barcelona té 250 gàrgoles i també sabem que l’any 1350 Pere el Cerimoniós va prohibir que hi hagués prostíbuls a menys de quaranta passos de les esglésies pròximes a les Rambles.
El costum, de celebrar les victòries del FC Barcelona a la font de Canaletes, es deu perquè el desaparegut diari La Rambla tenia allà les seves oficines i informava, a través d’una pissarra, de les informacions d’última hora dels resultats esportius.
Un llibre per conèixer la història milenària de la ciutat de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario