Barri de Sants-Montjuïc


23/10/12

Sants-Montjuïc és un dels deu districtes de la ciutat de Barcelona. És el districte III, es troba al sud de la ciutat i és el més extens de Barcelona amb una superfície de 2.294 hectàrees. Limita amb el terme municipal de l'Hospitalet de Llobregat i elPrat de Llobregat, també limita amb els districtes barcelonins de les Corts, l'Eixample i Ciutat Vella. L'1 de gener de 2009 hi vivien 184.543 habitants

Divisió administrativa
Set barris de Barcelona formen part del districte de Sants-Montjuïc. A més a més, el districte inclou la muntanya de Montjuïci el sector anomenat Zona Franca - Port. Aquest últim aglutina el polígon de la Zona Franca i la major part del Port de Barcelona. Els barris del districte són: El Poble-se, La Marina dl Prat Vermell, La Marina de Port, La Font de la Guatlla, Hostfrancs, La Bordeta, Sants-Badal, Sants, AEI Montjuïc i AEI Zona Franca - Port.

Història
El territori que avui forma el districte de Sants-Montjuïc es fruit de l'annexió a Barcelona de l'antic municipi de Santa Maria de Sants, més conegut simplement com Sants. També hi ha un petit sector conegut com Can Sol de Baix que fou segregat de l'antic municipi de les Corts de Sarrià en favor de Sants-Montjuïc. El municipi s'extenia al voltant de dos nuclis, un l'actual barri de Sants, que donava nom al municipi i era el nucli principal, i un més proper al mar, la Marina de Sants al voltant de l'antic barri del Port. El 1897 el municipi de Sants fou annexionat a Barcelona, juntament amb altres municipis del pla de Barcelona. Al llarg del segle XX Barcelona s'organitzà en districtes fins a tres vegades, l'actual divisió del territori rau de la divisió del 1984 que va agrupar en un sol districte, Sants-Montjuïc, els antics districtes II (Montjuïc i el Poble-sec) i VII (Sants,Hostafrancs i la Bordeta).
07/12/12
El territori i els barris

El districte de Sants-Montjuïc és el més extens de Barcelona, amb una superfície de 2.090 hectàrees, que representa gairebé la cinquena part del terme municipal. Aquesta heterogeneïtat del territori es tradueix en una gran diversitat social i humana.

L'extensió real del districte és molt inferior si s'exclouen les zones no habitades, com el port de Barcelona, el polígon industrial de la Zona Franca i bona part de la muntanya de Montjuïc.

Entre aquests espais es crearà, en els propers anys, un barri de prop de 30.000 habitants, que ja s'inclou en el nou mapa amb el nom de la Marina del Prat Vermell. Aquesta denominació es relaciona amb el barri veí, ara anomenat la Marina del Port, de manera que es substitueix per aquest espai la referència de Zona Franca i es recupera un topònim històric. Aquest últim barri agrupa diferents veïnats com Nostra Senyora del Port, Can Clos i el Polvorí. A la part més poblada del districte, per sobre de la Gran Via, destaca el nucli històric de Sants.

Mapa Distrito Sants


08/12/12


Aquí tenim explicats molt detalladament tots els monuments importants i coneguts dels barri Sants-Montjuïc:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Sants-Montju%C3%AFc9/01/13

En aquest link podem trobar una sèrie de monuments del barri: http://www.qype.es/es511-barcelona-sants-montju-c/categories/30-monumentos-in-sants-montju-c

Aquí us presento una noticia recent de la font de Montjuic:


La Font Màgica s’afegeix a la cavalcada reial
Una de les novetats de la cavalcada de Reis d’enguany han estat els canvis que hi ha hagut al final del recorregut. Les carrosses han arribat fins a la plaça d’Espanya i, a més, s’ha potenciat aquest tram final amb la participació molt activa i per primera vegada de la Font Màgica de Montjuïc.

1 comentario: