sábado, 8 de diciembre de 2012

Introducció al barri Sants-Montjuïc

El territori i els barris
El districte de Sants-Montjuïc és el més extens de Barcelona, amb una superfície de 2.090 hectàrees, que representa gairebé la cinquena part del terme municipal. Aquesta heterogeneïtat del territori es tradueix en una gran diversitat social i humana.

L'extensió real del districte és molt inferior si s'exclouen les zones no habitades, com el port de Barcelona, el polígon industrial de la Zona Franca i bona part de la muntanya de Montjuïc.

Entre aquests espais es crearà, en els propers anys, un barri de prop de 30.000 habitants, que ja s'inclou en el nou mapa amb el nom de la Marina del Prat Vermell. Aquesta denominació es relaciona amb el barri veí, ara anomenat la Marina del Port, de manera que es substitueix per aquest espai la referència de Zona Franca i es recupera un topònim històric. Aquest últim barri agrupa diferents veïnats com Nostra Senyora del Port, Can Clos i el Polvorí. A la part més poblada del districte, per sobre de la Gran Via, destaca el nucli històric de Sants.Mapa Distrito Sants
08/12/12


Aquí tenim explicats molt detalladament tots els monuments importants i coneguts dels barri Sants-Montjuïc:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Sants-Montju%C3%AFc9/01/13

En aquest link podem trobar una sèrie de monuments del barri: http://www.qype.es/es511-barcelona-sants-montju-c/categories/30-monumentos-in-sants-montju-c

Aquí us presento una noticia recent de la font de Montjuic:


La Font Màgica s’afegeix a la cavalcada reial
Una de les novetats de la cavalcada de Reis d’enguany han estat els canvis que hi ha hagut al final del recorregut. Les carrosses han arribat fins a la plaça d’Espanya i, a més, s’ha potenciat aquest tram final amb la participació molt activa i per primera vegada de la Font Màgica de Montjuïc.
No hay comentarios:

Publicar un comentario